Обновити сторінку!
 



 
          











  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: TWISTER, k0pa  
Форум студентів Хмельницького Політехнічного Коледжу » Спорт » Все про спорт » Паркур
Паркур
[ (UA) ]
Дата: Середа, 18.11.2009, 23:28 | Повідомлення # 1

Admin







         Стать: Чоловік
         Повідомлень: 301
         Репутація: 10
         Статус: Offline
Бог форума За повагу народа За хорошу відвідуваність За реєстрацію! За 50 повідомлень на форумі За 100 повідомлень на форумі За 150 повідомлень на форумі За 200 повідомлень на форумі За 300 повідомлень на форумі

Паркур



Парку́р (фр. parkour, спотворене від parcours — дистанція, смуга перешкод) — спортивна дисципліна, що являє собою швидке подолання перешкод.

Паркур був заснований у Франції Давідом Беллем і Себастьяном Фука. Поєднує в собі особливу філософію (світосприймання), гімнастику, легку атлетику, бойові мистецтва і білдерінг (лазіння по стінах). Люди, які займаються паркуром, називаються трейсерами.

Сприйняття:


Паркур — дисципліна, що є сукупністю навичок володіння своїм тілом, які в потрібну мить можуть знайти застосування в будь-якій з ситуацій нашого життя. Сила і правильне її застосування — необхідна умова збереження свого життя і життя людини, якій, можливо, потрібна твоя допомога. Уміння швидше за інших опинитися там, де ти потрібний, є показником твоїх здібностей і рівня. Не маючи можливості добігти, залізти, вирватися, прорватися, будь ти хоч гуру гуманітарних наук, ти так і згниєш в тій ямі посеред джунглів, в якій опинився, не зумівши дістатися до пункту призначення.

Паркур не вчить використовувати які-небудь засоби, пристосування або зброю, а дозволяє розвинути навички поведінки в умовах "тут і зараз". Дерева, стіни, дахи — все це є частина нашого життя і ми можемо зіткнутися з будь-якою перешкодою в будь-яких умовах. Швидкість реакції, оцінки обстановки і своїх можливостей — те, що тренована свідомість автоматично опрацьовує за секунди. Досвід подолання своїх страхів, невпевненості, отриманий шляхом безлічі тренувань, навчить тебе бачити шлях скрізь. Отвори в стінах, за які ти успішно зможеш зачепитися, виступи, яких не пропустять твої ноги, провалля, через які тобі не складе труднощів перестрибнути — ось результат сканування місцевості трейсером (трейсерами стали називати людей, що займаються паркуром; від франц. traceur — той, хто прокладає шлях).

Для того, щоб ти зміг справитися з будь-якою ситуацією, необхідно розвиватися в цілому ряді дисциплін. Перш за все, необхідно пізнати себе, прагнучи створити гармонію між тілом і духом, оцінити свої нинішні можливості і почати боротися з своїми недоліками, страхами. Прекрасним способом виховання духу є єдиноборства, де постійно доводиться боротися з психологічним чинником, напрацьовує прагнення перемагати. Для розвитку навиків переміщення допоможуть легка атлетика, скелелазіння, гімнастика. Замикає список медицина, пізнання в якій є необхідною складовою нашого життя.

Загалом, паркур — це ще і філософія: у житті немає меж, є тільки перешкоди.

Стрибки:


Дроп (англ. Drop) — стрибок з висоти, виконується з місця або з позиції cat leap. Амортизувати падіння можна тільки ногами, або ногами і руками (або однією рукою).

Спрін (англ. Spring jump) — стрибок через будь-яку перешкоду, не торкаючись його. Наприклад, переліт через поручні, кущ або машину. Виконується найчастіше з розгону. У польоті можливе застосування гребків, ножиць або інших хитрощів. Приземлення на одну або дві ноги залежно від висоти і відстані.

Стрибок з ролом (англ. Up from down jump) — стрибок вдалину з великої висоти, що закінчується ролом. На відміну від дропа навантаження на ноги значно менше, але для її зниження, по-перше, необхідний рух вперед при приземленні, по-друге, необхідно правильно робити рол. Уміння правильно виконувати цей базовий елемент дозволяє трейсеру приземлятися з великої висоти і не травмувати ноги. Дуже часто ролл - єдине, що дає можливість стрибати на великі відстані, не залежно від різниці висот.

Блайнд (англ. Blind jump) — варіація спріна, але його особливість в тому, що при поштовху трейсер не бачить точки приземлення. Головне — під час польоту нічого не зачепити, прорахувати приземлення і нічого собі не підвернути.

Геп (англ. Gap jump) — як і блайнд, це один з видів спріна. Відмінність в тому, що подоланна перешкода — це геп, тобто велика відстань на висоті. Трюк виконується як з місця, так і з розгону. Для краси у польоті використовуються греби або ножиці. До речі, геп може бути одночасно і блайндом.

Акураси (англ. Accuracy) — стрибок на який-небудь невеликий об'єкт (наприклад поручні або парапет) з подальшим утриманням рівноваги на нім, виконується з місця. Іноді при приземленні використовується обхват або стосується об'єкту руками, що додає велику стійкість.

Акураси з розгону (англ. Running accuracy) — акураси, що виконується з розгону. Розворот на поручнях в стрибку (англ. Turn precision) — розворот на вузькому об'єкті стрибком і подальшим утриманням рівноваги на ньому. Може виконаються як на 180, так і на 360 градусів.

Затяжний перекид (англ. Fly roll) — стрибок, після якого тіло витягується паралельно землі, а приземлення — рол.
http://uk.wikipedia.org



Ось основні трюки:


Що ви думаєте про цей вид спорту??


1. Админ всегда прав
2. Если админ неправ, то смотри пункт №1


Повідомлення відредагував
[ (UA) ]
Дата: Середа, 18.11.2009, 23:34 | Повідомлення # 2

joker_infinity







         Стать: Чоловік
         Повідомлень: 252
         Репутація: 4
         Статус: Offline
За хорошу відвідуваність За дизайнерські уміння За I місце в квесті "Разведчик ХПК" За реєстрацію! За 50 повідомлень на форумі За 100 повідомлень на форумі За 150 повідомлень на форумі За 200 повідомлень на форумі

прикольно коли вмієш, менти ніколи не доженуть smile smile smile

Повідомлення відредагував
[ (UA) ]
Дата: Середа, 18.11.2009, 23:38 | Повідомлення # 3

Mixer







         Стать: Чоловік
         Повідомлень: 41
         Репутація: 0
         Статус: Offline
За хорошу відвідуваність За реєстрацію!

Да прикольно, сам хотів би навчитися.. smile

В рот мне ноги...

Повідомлення відредагував
Форум студентів Хмельницького Політехнічного Коледжу » Спорт » Все про спорт » Паркур
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





 


ТИЦ, PR
 


 
Антон Мордач © 2009-2012 Хостинг від uCoz