Обновити сторінку!
 



 
          











  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Архів - тільки для читання
Форум студентів Хмельницького Політехнічного Коледжу » Студентський куточок » Про коледж » Про коледж: Історія
Про коледж: Історія
[ (UA) ]
Дата: Четвер, 12.11.2009, 23:39 | Повідомлення # 1

Admin







         Стать: Чоловік
         Повідомлень: 301
         Репутація: 10
         Статус: Offline
Бог форума За повагу народа За хорошу відвідуваність За реєстрацію! За 50 повідомлень на форумі За 100 повідомлень на форумі За 150 повідомлень на форумі За 200 повідомлень на форумі За 300 повідомлень на форумі

Історія Хмельницького політехнічного коледжу

Запрошуємо вас стати свідками основних подій, що відбувалися у нашому навчальному закладі.

1965 рік – рішенням Подільського раднаргоспу було створено Хмельницький електромеханічний технікум з денною та вечірньою формами навчання. В цегляній будівлі загальною площею 1600 кв.м розміщувалось всього 12 навчальних аудиторій. Першими студентами стали 157 юнаків і дівчат. Навчались вони на двох відділеннях “Електромашинобудування” та “Обробка металів різанням”. Директором технікуму був призначений Іван Єгорович Алтухов. Викладацький колектив складали 9 педагогів, які почали створювати навчально-матеріальну базу.

Десятим «викладачем» став у ті часи директор базового підприємства – Хмельницького заводу трансформаторних підстанцій – Петраш Микола Євгенович. Він допоміг створити перші 12 кабінетів і лабораторій. І потім, до кінця свого життя, він виконував обов’язки спонсора та старшого порадника технікуму, коледжу, жив життям його колективу.

Головною подією 1969 року був перший випуск. Його чекали всі: і керівництво технікуму, і викладачі, і самі студенти. При захисті дипломів більшість випускників показала глибокі теоретичні і практичні знання, творчий підхід до розв'язання важливих питань щодо покращення виробництва, 202 випускники денного відділення отримали дипломи техніка-технолога, техніка-електрика.

1972 рік – розпочата підготовка техніків-механіків з експлуатації верстатів з числовим програмним керуванням і створюється за вимогами часу відповідна навчально-матеріальна база.

У 1973 році технікум переведений в новозбудовані корпуси по вулиці Зарічанській, 10, студенти отримали п’ятиповерховий гуртожиток.

1976 рік – підписано договір між технікумом і інженерною школою електротехніки та машинобудування німецького міста Айслебен про обмін студентськими групами для проходження виробничої практики. Згодом такий же обмін відбувається із Сілістринським технікумом з механотехніки (Болгарія).

Майже 25 років колектив очолює Микола Дмитрович Бодарецький – відмінник народної освіти, академік Української академії наук. Під його керівництвом та завдячуючи наполегливій кропіткій праці колективу, в лютому 1991 року Хмельницький електро-механічний тенікум отримує статус коледжу; створюються нові лабораторії, обчислювальний центр, реконструйована їдальня, обладнано оздоровчий центр, медпункт, спортивний комплекс, музей, відкрито заочне відділення та нові спеціальності:

“Технічні системи автоматизованого проектування”;

“Технічне обслуговування електронно-обчислювальної техніки”;

“Менеджмент у виробничій сфері”;

“Економіка підприємства”;

"Обслуговування комп'ютерних та інтелектуальсих систем та мереж";

"Обслуговування верстатів з програмним управлінням і робототехнічних комплексів";

"Програмування для електронно-обчислювальної техніки і автоматизованих систем";

“Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів”.

Десять разів коледж нагороджувався призами Міністерства оборони Радянського Союзу за якісну підготовку спеціалістів та військово-патріотичне виховання молоді. В цьому велика заслуга бувшого викладача коледжу, ветерана війни, орденоносця В.Я. Куксова.

Займав коледж і призові місця на виставках технічної творчості Міністерства електротехнічної промисловості СРСР. За трудові звитяги студентської молоді в суспільно-корисній праці коледж нагороджений Червоним прапором Міністерства вищої та середньої і спеціальної освіти УРСР та Укрпрофради.

Інформацію взято з офіційного сайту ХПК: http://xpk.km.ua


1. Админ всегда прав
2. Если админ неправ, то смотри пункт №1


Повідомлення відредагував
Форум студентів Хмельницького Політехнічного Коледжу » Студентський куточок » Про коледж » Про коледж: Історія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:





 


ТИЦ, PR
 


 
Антон Мордач © 2009-2012 Хостинг від uCoz